Industrie & Food - Nederland

First Class Bakery deel 2

De uitdaging kort samengevat

Shockvriezer voor ultrasnel invriezen

Eén centraal, meervoudig koel- en vriessysteem

Vermogens van 85, 65 en 125 kW voor -8, -32 en -40 graden

24/7 online monitoring en bewaking

De klantvraag

First Class Bakery is een bekende van ons bij Koning Koudetechniek. De familie Kuijken bouwde hun ambachtelijke bakkerij in Bergeijk uit tot een van de meest geavanceerde productielocaties van één van Brabant’s meest bekende lekkernijen: het worstenbroodje.

In 2022 hielpen we de familie Kuijken aan een centraal meervoudig CO2 dx koelsysteem voor hun gloednieuwe productie- en opslaglocatie, waar behalve worstenbroodjes ook ambachtelijke snacks worden geproduceerd. Met deze centrale CO2 dx koelinstallatie worden de werkruimtes op de juiste temperatuur gehouden én worden de vriescellen op het juiste temperatuurniveau gekoeld.

De familie Kuijken had nog één wens: of we ook een shockvriezer aan konden sluiten op de CO2 installatie, die gebruikt wordt om de worstenbroodjes en snacks ultrasnel (en dus ultravers) in te vriezen?

Onze oplossing

Ons antwoord op die vraag was simpel: Natuurlijk kunnen we dat. Sterker nog. We hadden ons systeem er vooraf al op ingericht, omdat we goed in beeld hadden wat de wensen van de familie Kuijken waren. Deze vriezer wordt namelijk aangestuurd via de temperatuurtrap van -40 op de eerder geïnstalleerde CO2 dx installatie.

Extra vriesvermogen van 125 Kw

Onze centrale CO2 koelinstallatie is daarom voorbereid op de drie verschillende temperatuurniveaus: -8, -32 en -40 graden. Voor de koel -en vriesinstallatie gebruiken we vermogens van 85 en 65 kW. Voor de shockvriezer was nog eens 125 kW invriesvermogen nodig.

Die invriestunnel is door derden geplaatst, waarna we hem aansloten op onze centrale CO2 installatie. Na een korte test- en inregelperiode is het systeem sinds begin 2024 operationeel.

24/7 online monitoring en bewaking

Natuurlijk wordt de winkel van de gehele CO2 installatie 24/7 gemonitord door onze online meldkamer in Bakel. Daardoor kan de familie Kuijken zorgeloos doen waar ze goed in is: Brabant en de rest van Nederland verwennen met hun prijswinnende worstenbroodjes.

Uitgelicht Klantverhaal

First Class Bakery

“We zijn in positieve zin uit ons jasje gegroeid”

Alle locaties van familiebedrijf First Class Bakery samenbrengen onder 1 dak. Dat was de wens van de familie Kuijken. En dus klopten ze aan bij Koning.

Lees het klantverhaal

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!