Agro - Nederland

Teboza

De uitdaging kort samengevat

Snelle levering en montage vanwege start aspergeseizoen eind februari

Energiezuinige koelinstallatie binnen de beschikbare stroomvoorziening

Bestaande installaties vervangen en aansluiten op nieuwe CO2-installatie

Restwarmte beschikbaar stellen voor verwarmingsdoeleinden

De klantvraag

Heb je je wel eens afgevraagd waar die heerlijke asperges uit de supermarkt, speciaalzaken en gerenommeerde restaurants vandaan komen? Zeer waarschijnlijk uit het Noord-Limburgse Helden. Daar is familiebedrijf Teboza gevestigd; de grootste aspergeteler en -handelaar van Nederland. Getipt door zijn buurman Boomkwekerij Fleuren, waarvoor wij al eerder aan de slag mochten, kwam de vraag of wij de koeling willen verzorgen voor hun nieuwe bedrijfshal. Met daarbij de wens om ook hun bestaande koelcellen aan te sluiten op de nieuwe installatie, binnen de beschikbare stroomvoorziening. En o ja, of dit voor maart klaar kan zijn, want dan komen de eerste asperges van het land.

Onze oplossing 

Natuurlijk willen wij dat. Dat is een sterk staaltje ‘gas erop’. Via snel schakelen, slimme voorbereiding en prefab bouwen gaan wij deze koelklus voor Teboza tijdig klaren. Zo bouwen wij 1 centrale energiezuinige CO2 koelinstallatie binnen de beschikbare stroomvoorziening waarop alle 8 koelcellen worden aangesloten: zowel de 4 koelcellen in de bestaande als de 4 nieuwe koelcellen in de nieuwe hal. Een duurzame installatie op natuurlijk koudemiddel CO2, met warmteterugwinning op basis van restwarmte. Teboza is helemaal klaar voor de toekomst. 
Zo zorgen wij voor optimale koeling van ‘het witte goud’: vanaf de volle grond bij de teler, in het schap van de supermarkt en op het bord van uw restaurant. Koning doet het. 

 

 

Aanvragen koeladvies

Vraag vrijblijvend koeladvies aan en één van onze koeltechnisch experts neemt contact met je op!